"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

2020 – dit mag u niet missen!

NextConomy zegt ‘Dank u voor 2019’

Wat een geweldig publiek hebben we bij NextConomy! Elke maand groeit het aantal bezoekers van onze website en worden meer artikelen gelezen, het aantal aanmeldingen op onze nieuwsbrief blijft toenemen, onze webinars, seminars en debatavond zijn telkens druk bijgewoond en soms zelfs uitverkocht, we hebben nieuwe partners mogen verwelkomen, … Kortom, we voelen ons gewaardeerd en aangemoedigd om op de ingeslagen weg verder te gaan in 2020.

Om te weten hoe tevreden u bent over NextConomy en welke suggesties u doet voor nog meer en nog betere kennisdeling, vragen we om deze korte online vragenlijst in te vullen (kost je maximaal vijf minuutjes).

NextConomy wenst u het beste voor 2020!

Gestage groei in aantal freelancers – toenemende economische onzekerheid – structurele schaarste aan talent – remote work – … De arbeidsmarkt en de wereld van werk veranderen aan een steeds hogere snelheid en de gevolgen hiervan beïnvloeden individuen, organisaties en overheden.

Hoe kunnen we het best met deze veranderingen en innovaties omgaan? Wij wensen u veel kennis, inzicht en besluitvaardigheid toe in 2020 om voor u persoonlijk of voor uw organisatie de juiste beslissingen te nemen. Zo bent u helemaal voorbereid en klaar voor de nieuwe wereld van werk, de toekomst die eigenlijk al begonnen is!

Ontdek de NextConomy activiteiten in 2020 – dit mag u niet missen!

Reeks – Talentbeheer in de nieuwe realiteit van werk

In 2020 nodigt Marleen Deleu van NextConomy wel vier keer HR Directies, Inkoop Managers Indirect Spend, Procurement Category Managers, Talent Acquisition Managers, Inhuur Program Managers, … uit voor interactieve sessies rond actuele thema’s over het organiseren van nieuwe vormen van werk. Het aantal deelnemers is steeds beperkt om interactie en netwerking te bevorderen en commerciële partijen worden slechts beperkt toegelaten.

Noteer alvast deze data:

Sessie 1 – ‘Trouver et travailler avec des freelances’ – 24 maart 2020

Uniek en gevarieerd programma met 2 keynotes door experten van ‘Gig Econopy’ uit Frankrijk: Samuel Durand– ‘Going Freelance – développements dans le monde des freelance autour du monde’ en Laetitia Vitaud auteur van het boek ‘Du labeur à l’ouvrage’. Verder ook getuigenissen o.a. van organisaties die op grote schaal met freelancers werken.

Datum: 24 maart 2020 (13.30 – 18.00 u)
Locatie : TBD (Brussel of Waals Brabant)
Voertaal : Frans
Partner : ABCAL
Plaatsen: max. 50

Sessie 2 – ‘Sourcing for Talent in the Gig Economy’- 13 mei 2020

Een hele dag gewijd aan het zelf, rechtstreeks werven en inzetten van extern ingehuurd talent. Inkopers van extern talent en Talent Acquisition Managers leren alles over de trends in ‘Direct Sourcing’ van hoogopgeleid, ingehuurd talent via technologie, dienstverleners of talenten pools. Met o.a. getuigenis van Wendy Stenger, Global Lead CW Program bij Thomson Reuters (NY), die sinds 3 jaar 80% van hun ingehuurd talent zelf werft wat tot 15% besparing oplevert. Dit seminar is vooral gericht op organisaties die internationaal actief zijn (BeNeLux, EMEA of Global) of talent internationaal rekruteren en inzetten.

Datum :13 mei 2020 (9.30 u – 18.00 u)
Locatie : Brussel
Voertaal : Engels
Partner : ClubVMSA
Plaatsen: max. 50

Sessie 3 – ‘Meetup session hosted by Cronos’ – 15 oktober 2020

Alweer de vierder Meetup die NextConomy samen met ClubVMSA organiseert. Meetups zijn ‘mini-seminaries’ bij een gastbedrijf, dat meteen ook het thema voor de namiddag kiest. In een beperkte groep van maximaal 30 deelnemers bouwen we een dialoog op rond het centrale thema waarbij kennisdeling en ervaring uitwisseling centraal staan. Maar ook netwerking en plezier maken. Laat je inspireren op NextConomy over voorgaande Meetup sessies hier en hier. Het thema voor deze Meetup volgt later.

Datum: 15 oktober 2020 (12.00 – 17.30 u)
Locatie : Mechelen, Spoor 18
Voertaal : Engels
Partner : ClubVMSA
Plaatsen: max. 30

Sessie 4 – ‘(Samen)Werken met een MSP en een VMS’ – einde november

Programma, datum en locatie volgen later. Seminar bedoeld voor Inkopers van extern ingehuurd talent, leveranciers van extern talent en HR-diensten, VMS systeem aanbieders, brokers, MSP-dienstverleners.

Webinardagen

Dag 1 – datum TBD in juni – 5 webinars van ieder 40’ verzorgd door experten met informatie voor opdrachtgevers – ‘Werken met externen? Wat zijn de risico’s en hoe vermijd ik deze risico’s?’

Onze beproefde succesformule: mogelijkheid tot vraagstellen aan de experten, gratis deelname, opname en verslag achteraf ter beschikking

Dag 2  – datum TBD in november – 5 webinars verzorgd door experten met informatie voor freelancers – ‘Hoe optimaliseer en professionaliseer ik als freelancer?’

Onze beproefde succesformule: mogelijkheid tot vraagstellen aan de experten, gratis deelname, opname en verslag achteraf ter beschikking

Debatavond – 6 oktober 2020 – deBuren, Brussel

Na de succesvolle vorige edities plannen we ook in 2020 een debatavond met een panel experten uit Nederland, België en Europa. We doen dat opnieuw in fijne samenwerking met het Vlaams-Nederlands cultuurhuis deBuren in Brussel. Het thema zal worden bepaald in de loop van de maand mei in functie van de socio-economische en politieke actualiteit in de wereld van (flexibel) werk van dat moment. Kijk hier naar het verslag of beluister de podcast van de NextConomy debatavond van 2019 met o.a. Maggie De Block in het panel.  (Max. 100 deelnemers)

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu