"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Met een VMS klaar voor de Future of Work.

Een VMS als sleutel voor een succesvol inzet en beheer van freelancers en andere externen. Met de juiste visie en implementatie kan dat, zo laat Dennis Van de Vijver in zijn webinar zien.

Om succesvol te zijn en competitief te blijven, hebben bedrijven nood aan een flexibel, efficiënt personeelsbestand. Een workforce dat bestaat uit een mix van traditionele, vaste medewerkers en daarnaast tijdelijke werkkrachten. De combinatie van full-time medewerkers, uitzendkrachten, zelfstandige contractors en dienstverlenende bedrijven geven toegang tot de juiste skills en zorgen voor de nodige flexibiliteit om snel in te spelen op risico’s en opportuniteiten in de markt en tegelijkertijd vaste kosten te beperken. Dit standpunt behoeft hier op NextConomy nauwelijks enige nadere uitleg.

Maar hoe managen bedrijven een dergelijke ‘blended workforce’? Hoe weet je als organisatie fel begeerde talenten aan te trekken én te beheren? Dennis Van de Vijver, EMEA Partnerships Manager van Beeline, laat in zijn webinar zien op welke manier een workforce management systeem als een Vendor Management Systems (VMS) daarbij kan helpen.

“Een VMS is de sleutel voor een succesvol beheer van de externe schil”, zo zegt hij. “Een VMS zal het volledige inhuur proces van uw flexibele schil van medewerkers  automatiseren, substantiële kostenbesparingen opleveren, volledige visibiliteit geven in uw extern personeelsbestand en het reduceert de doorlooptijd in het invullen van externe vacatures. Daarbij vrijwaart het uw bedrijf van security risico’s en compliancy risico’s met betrekking tot regelgeving.”

Goed implementatie proces

Om die belofte van een VMS waar te maken is er een goed implementatie proces nodig. Dennis laat tijdens zijn webinar zien wat daar voor nodig is en wie daar bij betrokken moet worden. ‘Vergeet je leveranciers er niet bij te betrekken’ waarschuwt Dennis. ‘Zij zien een VMS vaak als een bedreiging. Dat is nergens voor nodig. Informeer en betrek ze dus op tijd.’

Onder al die externen wordt ook steeds meer gewerkt met wat in het vakjargon een ‘statement of work’ (SoW) contract wordt genoemd. Consultants bijvoorbeeld die niet een uren basis factureren, maar met een  ‘fixed price’ voor een op te leveren project. Nog vaak valt deze vorm van ‘inhuur’ buiten inkoopbeleid voor externen. En dat is niet verstandig, zo stelt Dennis. Onderwerpen als kostenbeheersing, wettelijke verplichtingen, kwaliteitsbewaking spelen ook voor deze groep van externen.  In zijn webinar legt Dennis uit hoe ook deze categorie, via wat ook wel service procurement genoemd wordt, een plek kan krijgen in het VMS.

 

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy