Klaar voor 2030: bereid je voor op de nieuwe arbeidsmarkt

Goede werknemers vinden en vasthouden is lastiger dan ooit, vertelt Jurgen Jaarsma van Hays. De ‘director of talent solutions’ deelde zijn recente onderzoek en inzichten in een webinar.

Recruitmentbureau Hays is wereldwijd actief en doet veel onderzoek naar trends op de arbeidsmarkt. Jurgen Jaarsma is directeur ‘talent solutions’ Nederland en België, en deelde onlangs de meest recente inzichten in een webinar bij onze collega’s van ZiPconomy.

Ander soort freelancers

Jaarsma: “Er verandert behoorlijk wat, kijk alleen al naar het aantal freelancers. Experts verwachten dat er in 2027 in de Verenigde Staten meer freelancers dan mensen met een vaste baan zijn.”

Die freelancers hebben bovendien andere  behoeftes dan tien jaar geleden. Jaarsma: “Jonge werknemers willen weten wat een opdracht hen oplevert. Kunnen ze zichzelf ontwikkelen, past het soort bedrijf bij ze? Ze zijn meer bezig met wat een opdracht henzelf op termijn oplevert.”

Achtjarige zoon

De talent-specialist begint zijn verhaal met een foto van zijn achtjarige zoon. “Hij zal waarschijnlijk zo’n 55 jaar werken en daardoor anders kijken naar zijn carrière”, vertelt Jaarsma. “Werk-privébalans, de combinatie van leren en werken, jezelf blijven uitdagen: deze thema’s worden steeds belangrijker. En dat heeft impact op de organisatie van talent voor bedrijven.”

Banen in 2030

In het webinar deelt hij cijfers over de wereldwijde flexibilisering van de arbeidsmarkt en drijfveren van professionals. Bijvoorbeeld dat 85 procent van de banen in 2030 nog niet bestaan. En dat ‘baanzekerheid’ niet meer in de top vijf prioriteiten van de nieuwe generatie staat. Driekwart van de jongeren heeft zelfs de ambitie om te ondernemen.

War on talent

“Niet alleen mensen, ook bedrijven flexibiliseren”, zegt Jaarsma. “Vast en flex komen dichterbij elkaar. Toch worstelen bedrijven met het binnenhalen van talent. De war on talent is groot.”

Hij ziet dat HR-afdelingen op een ‘holistische manier’ naar talent kijken. Daarmee bedoelt hij dat ze zowel vaste als flexibele mensen zoeken. “Contractvormen zijn minder belangrijk. Een bedrijf heeft een probleem en wil dat opgelost hebben.”

Oplossingen voor de toekomst

Tot slot spreekt Jaarsma over oplossingen voor de toekomst. Zo gaat het bijvoorbeeld over duurzame inzetbaarheid van flex en Total Talent Management. Bekijk het hele webinar hieronder.

Redactie / Rédaction / Editors
NextConomy

Bekijk alle berichten van NextConomy