"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Manpower ondersteunt Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen VN

Doelstellingen passen in ‘Doing well by doing good’ programma.

Naar aanleiding van de 75e bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, breidt ManpowerGroup vandaag zijn steun aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN uit. De vier doelstellingen waarop ManpowerGroup de meeste impact heeft, zijn de doelstellingen in en rond de arbeidswereld, zoals kwaliteitsonderwijs (doelstelling #4), gendergelijkheid (#5), waardig werk (#8) en economische groei en verminderde ongelijkheid (#10). 

In gemeenschappen over de hele wereld helpt ManpowerGroup mensen bij de voorbereiding op werk, het bijscholen en omscholen voor duurzame loopbanen, en het bouwen van geïntegreerde en inclusieve werkplekken. Om de tweede verjaardag van hun duurzaamheidsplan en de progressie naar de #GlobalGoals toe te vieren, lanceert ManpowerGroup vandaag zijn  duurzaamheidswebsite Work to Change the World en de nieuwe film Challenge Accepted.  Dit brengt de impact van het bedrijf op het vlak van duurzaamheid onder de aandacht en voedt de overtuiging dat zinvol en duurzaam werk de wereld kan veranderen. 

“Collectieve toewijding aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN geeft bedrijven, ngo’s en beleidsvoerders de kans en de verantwoordelijkheid om de meest dringende problemen die een impact hebben op de wereld van vandaag aan te pakken”, aldus Jonas Prizing, Voorzitter & CEO van ManpowerGroup. “In een snel veranderende wereld van werk willen we graag iedereen de kans bieden om de competenties aan te leren die werkgevers vandaag en morgen nodig zullen hebben. We weten dat we de grootste impact hebben op mensen helpen bijscholen en omscholen zodat ze over het nodige potentieel beschikken. Daarom werken we van India tot de VS samen met docenten en werkgevers om mensen te helpen nieuwe competenties te verwerven, hun loopbaan te ontwikkelen en op lange termijn inzetbaar te blijven.”

Logistieke Academies

In Nederland en België zorgen de Technische en Logistieke Academies van ManpowerGroup voor de bijscholing van werknemers om gecertificeerde technici in elektronica en hydraulica of heftruck chauffeurs te worden. Dat zijn immers de meest gevraagde functies in Europa. In Argentinië zijn versnelde opleidingsmogelijkheden gericht op kansarme groepen. Het programma bouwt bruggen tussen lokale bedrijven en mensen met een breed scala aan handicaps, en hielp duizenden mensen bij hun bijscholing en het vinden van zinvol, duurzaam werk. In de VS helpt ManpowerGroup jongeren bij de ontwikkeling van de soft skills waarvan we weten dat werkgevers er waarde aan hechten, door middelbare scholieren de kans te bieden om zinvolle, realistische ervaringen op te doen.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy