"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

De toekomst van productiewerk – 5 functies onder de loep

Het meest recente Eurofound onderzoeksrapport analyseert 5 productiefuncties in veel voorkomende sectoren op recente veranderingen in de taken en jobinhoud.

New tasks in old jobs: Drivers of change and implications for job quality” geeft een overzicht van 20 case studies over de invloed van digitale transformatie, globalisering, offshoring, standaardisatie en duurzaamheid op productiewerk. Het betreft functies in de auto-industrie, vleesverwerkende sector, verpakkingsindustrie, de chemie en controle instanties. Zijdelings worden ook thema’s als kwaliteit van het werk en work-life balans aangehaald.

De vijf bestudeerde beroepen zijn allen geïmpacteerd door technische veranderingen en gewijzigde marktomstandigheden. Deze stromingen hebben een invloed op hoe organisaties werk organiseren en de eisen over het af te leveren eindproduct. Hierdoor veranderen jobinhouden, de vereiste vaardigheden en kwaliteitseisen. Voor ieder van de 5 bestudeerde functies zijn de conclusie in detail in het rapport terug te vinden.

Over Eurofound

The European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions (Eurofound) is a tripartite European Union Agency whose role is to provide knowledge in the area of social, employment and work-related policies. Eurofound was established in 1975 by Council Regulation (EEC) No. 1365/75 to contribute to the planning and design of better living and working conditions in Europe.

Het onderzoek

Eurofound (2018), New tasks in old jobs: Drivers of change and implications for job quality Publications Office of the European Union, Luxembourg.

Gratis download

https://www.eurofound.europa.eu/sites/default/files/ef_publication/field_ef_document/fomeef18004en.pdf

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu