"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Denis Pennel over de arbeidsmarkt van morgen en de lange mars naar meer vrijheid.

Een interessant video interview met onder andere Denis Pennel van de World Employment Confederation over de onvermijdelijke veranderingen op de arbeidsmarkt.

De ontwikkeling van de arbeidsmarkt is een lange mars op weg naar meer vrijheid. Nieuwe manieren van werken en organiseren, andere contractvormen reageren op een diepe wens van werknemers voor meer autonomie en minder gezag. Technologie maakt dat meer en meer mogelijk.

Freelancers, gig-workers, co-workers, start-ups, zelfstandige professionals, ze willen zich ontworstelen aan het ondergeschikt zijn en weg bij de starre kaders van bedrijven. Het vraagt van hen wel autonomie, behendigheid en veelzijdigheid. Daarbij is de zekerheid van een vast contract een mythe. Het vraagt grote aanpassingen. Zowel van individuen en  organisaties, maar ook van overheden, bijvoorbeeld in het moderniseren van sociale en fiscale wetgeving.

Het zijn grote woorden, maar Denis Pennel, ‎Managing Director – World Employment Confederation, benoemt wel zeer relevante thema’s in zijn nieuwste en interessante boek: “Travail: la soif de liberté”.  In zijn boek beschrijft hij hoe die freelancers en startups het werk heruitvinden. En doet hij 25 voorstellen om ‘vrijheid’ en ‘zekerheid’ met elkaar te verenigen.

In het onderstaande video interview van BFM.TV vertelt Denis Pennel meer over zijn boek en visie. Ook Nicolas Bouzou, econoom en auteur van het boek “Le travail est l’avenir de l’homme”  komt aan het woord.

Redactie / Rédaction / Editors NextConomy Bekijk alle berichten van NextConomy