"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

A.I. en robots, u kan er maar beter aan wennen

Artificiële intelligentie, robots en de verdergaande digitalisering. Het gaat de wereld van werk volledig veranderen.

Wanneer het over de toekomst van werk gaat, krijg je al snel discussies in de stijl van de klimaatdiscussies 15 jaar geleden: je hebt de ‘believers’ die zeggen dat automatisering steeds sneller gaat en jobs onvermijdelijk sneuvelen. Maar je hebt ook de non-believers, die sussend zeggen dat het allemaal niet zo een vaart zal lopen.

Wat er ook van mag zijn, iedere partij moet vaststellen dat  in toenemende mate bedrijven volop de kaart trekken van vergaande automatisering en robotisering. Niet langer alleen van manuele handelingen zoals we al langer kennen, maar nu ook van zogenaamde ‘intelligente werkzaamheden’. Door A.I. (artificiële intelligentie) en geautomatiseerde processen kan JP Morgan 360 000 uur arbeid van juristen per jaar besparen. Onlangs nog op het Total Talent Management seminar in Amsterdam getuigden Astrazeneca en Ericsson dat zij tientallen banen schrappen doordat slimme computers het werk sneller en goedkoper kunnen uitvoeren. Het voorbeeld van de slimme robots voor het orderpicken in de magazijnen van Amazon zijn inmiddels bekend, net zoals de computers die autonoom artikels schrijven bij het persagentschap AP.

Razendsnelle ontwikkeling

A.I. is echt al overal en vind je bijvoorbeeld ook in de banken bij ons. KBC Groep trekt volop de kaart van A.I. en investeert de volgende drie jaar anderhalf miljard euro in de tweede digitaliserings golf. “De klant zal binnenkort aan het chatten zijn met een machine, ongemerkt“, verklaart hun CIO Eric Luts in Trends. En het gaat hard: producten worden nu al voor 25 tot 40 procent digitaal verkocht. Luts: “Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat we die evolutie zelf niet zo hadden ingeschat. Het gaat een stuk sneller.”

A.I. een HR topic

Wilt u meer weten over A.I. en wat dit voor organisaties en de medewerkers betekent? Hoe moet u als HR manager hier op inspelen?

The Human Capital Institute, HCI, organiseert een interessant seminarie over dit thema van 24 tot 26 oktober 2017. Als u niet helemaal naar de US wilt vliegen, bieden ze de mogelijkheid aan om u aan te melden voor de ‘virtual conference registration’. Doe er uw voordeel mee!

Alle informatie hier.

Alvast een voorsmaakje:

In her visionary keynote, Crystal Taggart, author of “The AI Revolution: The Future of Profit,” will be sharing:

How HR leaders should prepare as jobs are automated in their organizations

  • How the bias in AI can affect your organization’s decisions
  • The industries and careers that will be early adopters of AI
  • The issues to be aware of as companies implement AI
  • AI case studies: the good, the bad, and the ugly

Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van Marleen Deleu