"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
Vennootschapsbelasting daalt voor kmo’s

Vennootschapsbelasting daalt voor kmo’s

De regering-Michel wil uiterlijk op 31 juli 2017 uitpakken met een verlaging van de vennootschapsbelasting van 33,99 naar 20 procent voor kmo’s.

Premier Charles Michel (MR) lobbyt achter de schermen met zijn vicepremiers om de vennootschapsbelasting te verlagen voor kmo’s. Dat meldt de zakenkrant De Tijd op 27 juni 2017. Hij hoopt om tegen 31 juli 2017 uit te pakken met het nieuws dat de vennootschapsbelasting daalt van 33,99 naar 20 procent. Dat is een goede zaak voor alle kleine zelfstandigen in ons land die hierdoor hun netto-marge zien stijgen. 

De verlaging zorgt voor veel discussies binnen de regering. Vorig jaar mislukte de hervorming van de vennootschapsbelasting nog omdat CD&V en MR vonden dat de hervorming een al te groot gat in de begroting sloeg, schrijft de krant. Maar nu lijkt de regering-Michel een consensus te bereiken door in eerste fase enkel kmo’s te laten genieten van de vennootschapsbelasting. Pas later zouden andere bedrijven aan bod komen.  

Ook werkgeversorganisaties Unizo, Voka en het VBO mengen zich in het debat. Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka vreest dat de verlaging voor grote bedrijven nooit gerealiseerd zal worden. Pieter Timmermans, de topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) vindt dat deze maatregel een tweestrijd genereert tussen kleine en grote bedrijven. Unizo-topman Karel Van Eetvelt juicht de beslissing van de regering alleen maar toe.  

Bron: De Tijd

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu