SLUIT MENU
onderzoek MSP Belgie

MSP’s en brokers: zoek de verschillen!

Inhuurdienstverleners zijn er in alle soorten en maten. Maar wat zijn MSP’s en brokers precies? Wat zijn onderling de kenmerkende verschillen? Hoe verdienen ze hun geld en voor welk soort dienstverlening kan je beroep op ze doen? En meer nog, wat levert het je op?

Met het rapport MSP’s en brokers voor externe inhuur in Nederland en België willen de auteurs tegemoet komen aan de onduidelijkheid en verwarring die ontstaat doordat beide begrippen vaak door elkaar worden gebruikt. Want de grens tussen broker en MSP is niet exact te trekken en is in de praktijk vaak arbitrair doordat ze als goede dienstverleners de samenwerking met de klant steeds meer zullen verdiepen of verbreden.

Verschil MSP en broker

Kortweg komt het erop neer dat een MSP een meer strategische partner is voor haar klant aan wie de organisatie van de gehele inhuurketen uitbesteedt.

De broker is een meer operationele partner, die de inhuurprocessen en -administratie regelt voor de opdrachtgever voor een bepaald deel van de inhuur (bijvoorbeeld ICT). Soms regelt de broker alleen het inhuurproces en kiest de opdrachtgever zelf de beste kandidaten uit het aanbod, maar vaak is de broker ook betrokken bij het werving en selectieprocces zelf.

Vergelijk alle partijen

Het rapport bevat uitgebreide informatiefiches per deelnemer, maar ook 2 kieswijzers die de lezer helpen om de onderscheidende kenmerken per deelnemer scherp te krijgen. Afhankelijk van je behoefte als opdrachtgever valt er echt wat te kiezen! Aan de hand van tabellen en grafieken kan je alle partijen onderling vergelijken tot op detailniveau. Daarnaast is een volledig hoofdstuk gewijd aan de trends en ontwikkelingen in de wereld van MSP ’s en brokers, en tot slot vind je ook een uitgebreide verklarende begrippenlijst.

Over het onderzoeksrapport

Het onderzoeksrapport MSP’s en brokers voor externe inhuur in Nederland en België 2016 bestaat uit ruim 130 pagina’s en is gratis te downloaden

13 aanbiedende bedrijven hebben de uitgebreide vragenlijst ingevuld met gegevens over hun organisatie en omvang, hun opdrachtgevers, hun visie op de markt en de trends, hun geschiedenis en de plannen voor de nabije toekomst. Deze 13 zijn (alfabetisch): Allegis Global Solutions, Bergler Flex Solutions, Brainnet, FastFlex, Het Flexhuis, Jenrick, Myler, Pontoon, Solvus, Randstad Sourceright, Staffing Management Services, TAPFIN en TCP.

Marleen Deleu
Marleen Deleu - Director Trends & Insights NextConomy - on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and users of contingent labor in Belgium Bekijk alle berichten van #Marleen Deleu