"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
recruitment

4 redenen waarom je best een recruiter inschakelt in je zoektocht naar opdrachten

Meer financiële zekerheid, minder tijd spenderen aan je marketing, meer werk en meer interessante opdrachten. Dat zijn de voordelen die je wint wanneer je als freelancer een rekruteerder inschakelt.

  1. Meer interessante opdrachten

Recruiters kunnen je helpen om contact te leggen met grote, belangrijke opdrachtgevers. Dankzij hun connecties heb je meer kans om interessante opdrachten te krijgen, waardoor je veel bijleert. Een enorme meerwaarde voor je cv. Daarnaast zijn inkopers van grote bedrijven en van start-ups steeds op zoek naar talent.

  1. De vrijheid om opdrachten te aanvaarden of af te wijzen

Samenwerken met rekruteerders betekent niet dat je elke opdracht die ze je geven, moet aannemen. Je hebt steeds de keuze om op het aanbod in te gaan of niet.

  1. Financiële stabiliteit

De ene maand heb je meer opdrachten dan andere en dat merk je ook op je bankrekening. Dat zorgt soms voor financiële onzekerheid. De hulp inroepen van een recruiter zorgt ervoor dat je facturen op tijd worden betaald. En elke gewerkte dag, wordt ook op tijd betaald.

  1. Minder marketing, meer verkoop

Hoe meer je jezelf profileert als freelancer, hoe meer klanten en opdrachten je binnenrijft. Tenzij je samenwerkt met een recruiter om een klantenbasis te bouwen. Het is net de job van een rekruteerder of inkoper om je op de hoogte te brengen van interessante opdrachten.

Sommige freelancers spenderen tot 25% van hun tijd aan hun marketing om werk te vinden. Rekruteerders brengen je in contact met organisaties die regelmatig extern talent inhuren. Eens je goed gelanceerd bent, kun je zo regelmatig nieuwe opdrachten krijgen waardoor je je minder moet verkopen om nieuwe klanten te vinden.

 

Nathanella Monsaert
Nathanëlla Monsaert is redacteur en grafisch vormgever. Met haar jarenlange ervaring werkt ze elke communicatie uit van A tot Z. Of hoe ze het liever zelf zegt: van A naar Beeld. Ze is een storyteller pur sang en gaat voor NextConomy vooral op zoek naar boeiende verhalen bij freelancers. Bekijk alle berichten van #Nathanella Monsaert